sobota 11. prosince 2010

Díl druhý - Laura a Marina

O obsah blogu si nemusíme dělat starosti. Na to hravě vystačí Laura.


Jako zodpovědní rodiče jsme si před cestou připravili plán jak každý den budeme procvičovat anglická slovíčka a Laura dostane nějaký denní cíl, který budeme společně plnit.
Tady je na místě německé přísloví: "Erstens kommt es anders, zweitens als man denkt" - což volně přeloženo znamená, že navzdory plánům stejně dopadne všechno jinak. Anglická slovíčka sice procvičujeme, ale cíle si dává Laura sama. Kdybyste se jí teď zeptali čím chce být, tak odpověď bude jednoznačná: "paní upratovačka". Zatím jsme nenašli nejšpinavější záchod v Thajsku, ale nejčistší musí jednoznačně být v Krabi Apartment no. 2 v Aonangu. Laura ho miluje. Jeho kouzlo objevila i proto, že ve dvou a půl letech pomalu dorůstá na průměrnou velikost thajského obyvatele a tudíž už na něj sama vyleze a udrží se na něm.

Od tohoto zjištění chodí na toaletu tak 10x denně. Probíhá to zhruba tak, že na něm deset sekund sedí a potom ho 10 minut umývá (začíná sprškou na "Arš", potom následuje pečlivé vytření štětkou a nakonec vysušení  - vetšinou spotřebuje celou roli toaletního papíru).






A jelikož se tady toaletní papír nesmí házet do záchodu, ale do koše, což Laura někdy zapomene, musíme ho (většinou tedy Gabča) ze záchoda zase vytahovat, aby naše čisťoučká toaleta neutrpěla nějakou újmu.
Ale to není zdaleka všechno. Jelikož bydlíme na přízemí a máme přes terasu volný přístup k bazénu, Laura ráda umývá i prostor kolem lehátek - bohužel často látkovými plenkami Elinky nebo aspoň ručníkem.

O Elinčiny plenky se ale "naštěstí" umí postarat také jinak - dnes ráno jednu pokakanou začala máchat v bazénu, což se Gabče podařilo s nasazením života podchytit ještě před uvolněním hnědého do mokrého.

Jinak jsme pomalu najeli na denní rytmus. Během dopoledního Elinčina spánku jeden z rodičů cvičí jógu a to buď doma nebo v místním Marina Yoga Studiu. To je kouzelný openair přístřešek vedený Němkou Marinou.

Shodli jsme se s Gabčou, že slovní spojení "vyžilá Němka" nabyl konkrétní podoby. Je jí padesát a do svých 35 podle vlastních memoárů brutálně kalila a hulila a veškeré peníze, které vydělávala jako učitelka v Berlíně, nechala v tetovacím studiu. Nicméně potom nastal obrat a již několik let žije v Asii, vyučuje jógu, reiki a potápění - neskutečně sympatická osobnost s neuveřitelným přízvukem (hlavně anglickým), což ale vůbec nevadí. Člověk nemusí rozumět, stačí pozorovat.
Odpoledne spí Elinka asi 2 hodiny, ale bohužel se nám ještě nepodařilo sladit její spánek se spánkem Laury. Asi bude muset jeden z nás vždy na chvíli na procházku s kočárkem, tam zaspí v pohodě.
V podvečer většinou chodíme na trhy nebo na masáže.










Následuje večeře buď v pouličních jídelnách nebo doma, kde Gabča kouzlí ze surovin nakoupených na trzích.

Noci jsou občas náročné, protože máme sice teoreticky k dispozici 4 lůžka (z toho jedno v obývacím prostoru a jedno na terase) a jednu dětskou postýlku, ale jelikož Laura odmítá spát v dětské postýlce, tak zatím se různě střídáme; optimální sestavu jsme ještě nenašli. Je tu totiž ještě důležitý faktor, který je také potřeba zohlednit - Laura je s přehledem nejvíce se potící člen domácnosti (hlavně v noci) a přizpůsobit teplotu v ložnici pomocí klimatizace resp. otevřeného okna s ohledem na ostatní se nám ještě také nepodařilo. Elinku to nechává v klidu. Ta spinká dobře nehledě na okolnosti.

Další zkouška bude probíhat dnes v noci. O jejím průběhu a dalších událostech vás budeme informovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat